lunes, 4 de febrero de 2013

Lentil Soup / Lentejas


20121206-095045.jpg

This is an old time fav as the technique of blendind the veggies versus living them in chunks makes it good for kids, who, as long as it's blended, will eat everything!

2 cups of lentils soaked for 8 hrs
2 med carrots
1 med onion
1 potato

Put the lentils in water overnight
Rinse them with plenty water. In a pot stir fry the chopped up veggies with 3 tableapoons of olive oil and 3 tablespoon of water until onions turn golden brown. Add 1 cup water and let it boil for 5 mins. Blend it with hand blender, put in lentils and 1/2 litre water and a cube of vegan veggie stock (from any health shop) add in 3 or 4 leaves laurel and let it boil on medium heat for 1/2 hour.

This is the basic lentil soup. If you let it rest till lunch or dinner it'll taste good, if you wait till the following day it'll taste delish

If you have a bowl of it the same day, the leftover for the following day can be twisted up with cumin for next day. Unbelieavle!

Enjoy!

ESPAÑOL

Esta es una de mis recetas favoritas, quizás porque con ella descubrí el método de triturar las verduras en vez que dejarlas en trocitos, así los niños se lo comen todo, ya se sabe, mientras este triturado, se lo comen todo!

2 tazas de lentejas en remojo durante 8 horas
2 zanahorias medianas
1 cebolla
1 patata grande o 2 pequeñas
1 pimiento verde pequeño
4 hojas de laurel
3 cucharadas de aceite de oliva

Trocear y saltear las verduras con 1/4 de taza de agua hasta que estén doraditas, añadirles 2 tazas de agua hirviendo, las pastilla de caldo y dejar cocer 5 minutos. tritura todo con la batidora, quedara una crema espesa, añádele las lentejas y aproximadamente 1/2 litro de agua hirviendo. Deja en el fuego medio-bajo durante unos 20 minutos, hasta que las lentejas estén blandas.

esta es la recetas basica de las lentejas, se pueden disfrutar al momento y si quedan para el dia siguiente estaran mas sabrosas, y para darle un cambio se le puede añadir un poco de comino y perejil fresco

A disfrutar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario